Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τα <<Αντιο-Ξειδωτικά>> της σχέσης

     Τα <<αντιοξειδωτικά>> της σχέσης δρουν ως δυναμωτικά που τη θωρακίζουν απέναντι στον κίνδυνο του χωρισμού, αλλά και ως βελτιωτικά, ώστε η σχέση να είναι υγιής.
     Αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό στις πράξεις όσο στα λόγια. Μερικές φορές, ακόμα και το στύψιμο μιας πορτοκαλάδας φαντάζει δυσκολότερο απ'το να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας. Το να αναζητάς τις βαθύτερες αιτίες για τη συμπεριφορά του συντρόφου σου και να παραμένεις ανοιχτή και δεκτική στα παράπονά του είναι χωρίς αμφιβολία ισχυρό δυναμωτικό της σχέσης.
      Ας δούμε όμως με ποιούς τρόπους μπορείς να τονώσεις της σχέση σου και να αποφύγεις το μοιραίο:

-Της λήθης το νερό
  Μετά από μια χρονική περίοδο ένα ζευγάρι συχνά αλληλοκατηγορείται για την αλλαγή στο χαρακτήρα του. ''Δεν ήσουν έτσι εσύ'', ''τι έγινε ο άνθρωπος που αγάπησα'', είναι κάποιοι μόνο από τους τρόπους έκφρασης του προβλήματος. Όλοι μας, όντας σε μια μακροχρόνια σχέση καλά βολεμένοι, αφήνουμε τον ευατό μας ελεύθερο με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα....Στοιχεία του χαρακτήρα μας που κρατούσαμε ως επτασφράγηστο μυστικό βγαίνουν στην επιφάνεια, ιδιοτροπίες τις οποίες αν δείχναμε από την αρχή ο άλλος θα γινόταν Λούις...Αυτό είναι το κακό με την οικειότητα...
     Και πάνω εκεί στο ξέσπασμα ξεχνάμε πόσο απλό είναι να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές του συντρόφου μας εκφράζοντας τα παράπονά μας ήρεμα και ξεκάθαρα. Άθελά μας έτσι πυροδοτούμε μια αντίδραση ίδιας έντασης...


-Σχολή Κωφών
  Εδώ μάλλον εγώ κάνω κάτι λάθος ή απλά η επικοινωνία είναι το αδύναμο σημείο όλων των σχέσεων. Σταμάτα να περιμένεις να τελειώσει ο άλλος τη φράση του μόνο και μόνο για να πεις τα δικά σου και μάθε να ακους!!!
   Δέξου θετικά και όχι αμυντικά αυτό που σου λέει, εκτός και αν σου πει ''σε κεράτωσα''... Εκεί μαζί σου..Σπάσ'του τα μούτρα!!!! Κόψε τα ''εσύ φταις'' και πιάσε τα ''εγώ νιώθω άσχημα που..''. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και θεαματικά.

-Δούναι και Λαβείν
  Χρυσός κανόνας τόνωσης! Πριν πεις ή κάνεις οτιδήποτε, ζύγισε   τα πράγματα, και βάλε τον εαυτό σου στη θέση του άλλου. Πάντα δίνουμε αυτό που θέλουμε να πάρουμε, αυτό σίγουρα θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου (τώρα αν περάσουν 30αριά χρονάκια και δεν δεις αλλαγή, παράτησέ τα...).
   Ένα είναι σίγουρο: Δεν μπορεί να αλλάξεις αυτούς που αγαπάς, γι'αυτό εστίασε στο ν'αλλάξεις τον εαυτό σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου